Υπολογισμός δόσης

Brutale 1078

Brutale 1078

SOLD

Ιταλικό Super Naked με πάθος και ουσία. H MV Agusta εξελίσσει εδώ και μια δεκαετία το γυμνό Brutale, το οποίο στην έκδοση 1078 είναι ταχύτερο και πιο προσβάσιμο οδηγικά από ποτέ.

Στον κινητήρα συναντάμε τον τετρακύλινδρο των 1078cc που πρωτογνωρίσαμε στο ονειρικό Superbike F4 312. Στο Brutale το μοτέρ είναι ρυθμισμένο για πιο γεμάτες μεσσαίες και μεγαλύτερη φιλικότητα σε καθημερινές συνθήκες κίνησης. Ακόμα κι έτσι, οι 154 ίπποι στον τροχό είναι ιλιγγιώδες νούμερο και το ιταλικό Super Naked επιταχύνει με ρυθμό αγωνιστικού του Πρωταθλήματος WSBK. Ο αναβατης θα πρέπει να είναι λεοντόκαρδος, ή ψυχοπαθής για να τερματίσει το γκάζι στις τρεις πρώτες σχέσεις και στο φανάρι σχεδόν τίποτα δε θα αμφισβητήσει την κυριαρχία του 1078. Εξαιρετικά καλοδεχούμενος είναι και ο εκπολιτισμένος του τετρακύλινδρου, με τον ψεκασμό να είναι ομαλότερος από ποτέ και τους κραδασμούς εξαιρετικά περιορισμένοι.

Από την παρθενική παρουσίαση του μοντέλου, όλοι μαγεύτηκαν με τα δυναμικά χαρακτηριστικά του Brutale, παραπονέθηκαν όμως ότι αν δεν κινείσαι σε ρυθμούς Grand Prix το μηχανάκι είναι too much και πολύ απαιτητικό. Έτσι, οι μηχανολόγοι της Agusta κλείστηκαν στο σχεδιαστήριο λανσάροντας μια μοτοσυκλέτα πάντοτε δυναμική και παθιασμένη, πλέον όμως πολύ πιο φιλική και προσβάσιμη. Το πανέμορφο, υβριδικό πλαίσιο διαχειρίζεται με άνεση το ποδοβολητό του μοτέρ και σε συνδυασμό με τις πιο απορροφητικές αναρτήσεις κάνει το 1078 πολύ πιο ευχάριστο σε νορμάλ ρυθμούς. Βεβαίως, το αγωνιστικό pedigree δεν κρύβεται κι όταν ο αναβάτης νιώσει Giacomo Agostini και επισκεφτεί την πίστα, μπορεί να πειραματιστεί με τις άπειρες ρυθμίσεις πιρουνιού και αμορτισέρ για να βρει το set up που πραγματικά του ταιριάζει. Τα δε τετραπίστονα, ακτινικά Brembo παρέχουν τεράστια εμπιστοσύνη τόσο με την ισχύ και τη διάρκειά, όσο και με την κορυφαία αίσθησή τους.

Το Brutale ήταν ανέκαθεν μια από τις ομορφότερες μοτοσυκλέτες ανεξαρτήτως κατηγορίας κι ο χρόνος δεν έχει αφήσει την παραμικρή ρυτίδα πάνω στα πλαστικά του. Σαν το καλό κρασί γίνεται γευστικότερο όσο περνάνε τα χρόνια. Στην έκδοση 1078 η Agusta προσθέτει μια ανακουφιστική δόση άνεσης και λογικής που θα εκτιμηθούνε σε φυσιολογικούς ρυθμούς κίνησης, χωρίς καμία απολύτως έκπτωση στις επιδόσεις και το δυναμικό χαρακτήρα. Έτσι, αναβάτης και... περαστικοί μπορούνε να χαίρονται οδηγικά και αισθητικά το Brutale για περισσότερο χρόνο.

Το συγκεκριμένο 1078 είναι πρακτικά καινούριο, άστρωτο με 750 χλμ. Με πρώτη άδεια το 2014 και σε απολύτως εργοστασιακή κατάσταση με περιμένει ένα στοργικό και φιλόξενο στάβλο που θα φιλοξενήσει τα 154 καθαρόαιμα, ιταλικά άλογα.

ΔΕΚΤΟΣ ΚΑΘΕ ΕΛΕΓΧΟΣ – ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

 
Brutale 1078 Brutale 1078 Brutale 1078 Brutale 1078