Υπολογισμός δόσης

Z1000 Acrapovic

Z1000 Acrapovic

SOLD!!!

 

 

 

Διασκεδαστικό γυμνό, γεμάτο χαρακτήρα και άξιος συνεχιστής μιας τεράστιας, ιαπωνικής παράδοσης. Το Ζ1000 του 2010 διατηρεί τη χρηστικότητα και την αξιοπιστία που χαρακτηρίζει όλα τα προϊόντα της και στοχεύει στο fun, τόσο με εμφάνιση, όσο και με συμπεριφορά.

Η γενιά του 2010 φοράει για πρώτη φορά στα χρονικά της οικογένειας Ζ αλουμινένιο πλαίσιο δύο δοκών που χρησιμοποιεί τον κινητήρα σαν ενεργό μέρος του, ενώ από αλουμίνιο είναι και το υποπλαίσιο και το ψαλίδι. Η Kawasaki ανακοινώνει ότι η στρεπτική ακαμψία είναι κατά 30% αυξημένη σχετικά με τον προκάτοχο, ενώ μεγάλα είναι τα οφέλη και στην ελάττωση της μάζας του συνόλου. Για πρώτη – επίσης – φορά το Ζ1000 αποκτάει USD πιρούνι με πλήρεις ρυθμίσεις, ενώ το αμορτισέρ είναι τοποθετημένο σχεδόν οριζόντια για καλύτερη συγκέντρωση μαζών, όσο το δυνατόν μακρύτερα από τις εξατμίσεις.

Το μοτέρ φυσικά είναι το σημαντικότερο κεφάλαιο στο βιβλίο που λέγεται Ζ1000. Το προερχόμενο από το ΖΧ-9R μοτέρ αποτελεί παρελθόν, δίνοντας τη θέση του σε ένα τετρακύλινδρο εν σειρά 1043cc, με μεταξένιο ψεκασμό. Ο νέος κινητήρας έχει μεγαλύτερη διαδρομή από τον προκάτοχό του, με εμφανή οφέλη στις μεσαίες στροφές, ενώ οι 136 πραγματικοί ίπποι είναι κορυφαία επίδοση για γυμνή μοτοσυκλέτα και χαρίζουν στο Ζ1000 καταιγιστικές επιδόσεις. Η αξιοπιστία του μοτέρ, όπως και όλων των μηχανικών μερών είναι δεδομένη για άπειρα χιλιόμετρα.

Εκεί όμως που το Ζ ξεπερνάει τον ιαπωνικό ανταγωνισμό, μπαίνοντας στα χωράφια Streetfighter Ευρωπαίων είναι στο χαρακτήρα. Χωρίς να κουράζει στην καθημερινή κυκλοφορία, το Ζ1000 είναι ιδιαίτερα ζωηρό και έτοιμο για παιχνίδι. Η μάζα, αλλά και τα περιφερειακά δε θα τρομάξουν ένα Tuono, ή ένα Ducati Streetfighter όμως το γυμνό Kawasaki αισθάνεται πραγματικά στο στοχείο του όταν ο αναβάτης εκδηλώνει τις οδηγικές του εξάρσεις.

Ο fun χαρακτήρας προδίδεται απόλυτα κι από την εμφάνιση. Η όψη του Z1000 θυμίζει τον Mike Tyson όταν κάποιος αμφισβητεί τις ικανότητές του στο ring κι αυτό ακριβώς είναι το ζητούμενο, σε ένα γυμνό 136 ίππων. Ακόμα και η εργοστασιακή, φιδέ, σέλα φανερώνει την αυτοσαρκαστική διάθεση της Kawasaki, η οποία φαίνεται να έδωσε εντολή σε μηχανολόγους και σχεδιαστές “Ρίξτε το έξω. Φτιάξτε μια μοτοσυκλέτα, με την οποία θα κάνατε σούζες”.

Πέρα από τον fun – καγκουρέ χαρακτήρα, το Ζ1000 είναι μια εξαιρετικά ποιοτική κατασκευή, με εκπληκτική βαφή, υπέροχο φινίρισμα και δοκιμασμένα μηχανικά μέρη, που αντέχουν στο χρόνο και την... κακοποίηση. Γι’ αυτό και αποτελεί ιδανική επιλογή για τον ενθουσιώδη, νεαρό αναβάτη που θέλει να λυσάξει στο φανάρι, χωρίς να ξοδευτεί μια περιουσία για κτήση και συντήρηση.

Το συγκεκριμένο Ζ1000 είναι σαν καινούριο, από έναν ιδιοκτήτη με πραγματικά 5488 χλμ. Φοράει τελικά Acrapovic, μανιτάρια και σπαστές μανέτες, ενώ υπάρχουν και τα εργοστασιακά πράγματα.

ΔΕΚΤΟΣ ΚΑΘΕ ΕΛΕΓΧΟΣ – ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

 
Z1000 Acrapovic Z1000 Acrapovic Z1000 Acrapovic Z1000 Acrapovic