Υπολογισμός δόσης

Z 750

Z 750

SOLD

 

 

’ξιος συνεχιστής μιας λαμπρής παράδοσης, το Z 750 προκάλεσε ταραχή στην κατηγορία των μεσαίων γυμνών. Σχεδόν 15 χρόνια μετά την αρχική του παρουσίαση, ξεχωρίζει από το σωρό των ιαπωνικών γυμνών χάρις στον έντονο, νεανικό χαρακτήρα του.

Το Ζ κατόρθωσε να ξεπεράσει δοκιμασμένους και άξιους αντίπαλους, οι οποίοι υπερτερούνε σε σημεία. Η αλήθεια είναι ότι δε διαθέτει το χυτό, αλουμινένιο πλαίσιο ενός Fazer, ούτε τo ατσάλινο χωροδικτύμα και τα περιφερειακά ενός Monster, ενώ το Hornet 600 είναι πιο φιλικό. Αυτό όμως που διαθέτει με το κιλό το Ζ 750, το στοιχείο που το ξεχώρισε αμέσως από τον ανταγωνισμό, ήταν η τρέλα, ο ενθουσιασμός και οι επιδόσεις.

Εκεί που οι αντίπαλοι υποκρίνονταν ότι προσέγγιζαν τα τριψήφια νούμερα ιπποδύναμης, η Kawasaki προίκισε το Ζ με κυβικά, ροπή και ήχο. Με το πάτημα της μίζας το μοτέρ γουργουρίζει χαρούμενα, θυμίζοντας ότι γεννήθηκε στο Akashi. Ένα γενναίο άνοιγμα του γκαζιού σκορπάει ρίγη συγκίνησης, καθώς ο τετρακύλινδρος ουρλιάζει σα λύκος στο σεληνόφως και το 750 εκτοξεύεται σα βλήμα από κανόνι. Με 100 πραγματικούς ίππους και το 400αρι να καλύπτεται σε 12 δευτερόλεπτα το γυμνό Kawasaki φτύνει κατάμουτρα τους αμφισβητίες του. Η υπεροχή σε απόλυτα νούμερα ισχύος είναι 20 με 30 ίππους από τις μοτοσυκλέτες της κατηγορίας και κάπου εκεί κλείνει το κεφάλαιο κινητήρα και επιδόσεων.

Τα άλλα στοιχεία που έκαναν το Ζ 750 να αγαπηθεί τόσο ήταν η ευκολία στην οδήγηση, η αντοχή των μηχανικών μερών και το χαμηλό κόστος απόκτησης και χρήσης. Το Ζ απευθύνεται σε αναβάτη 25 έως 35, προερχόμενο από μονοκύλινδρο, που επιθυμεί να ανέβει σε κατηγορία ιπποδύναμης, να ξεπατώσει τη μοτοσυκλέτα στο φανάρι και να δει επιτέλους τα πολυπόθητα 200km/h στο κοντέρ. Το Ζ κάνει ακριβώς αυτό, άνετα και χαρούμενα και ταυτόχρονα αποτελεί ένα πρώτης τάξεως commuter.

Όλα τα παραπάνω σερβίρονται με άκρως επιθετική, γωνιώδη εμφάνιση, απόλυτα ταιριαστή με το χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας. Συνολικά το Ζ 750 είναι μια ενθουσιώδης και τίμια, ιαπωνική γυμνή που θα δώσει πολλά στον τυχερό ιδιοκτήτη της, απαιτώντας μονάχα… την αγάπη του. Ιδανική περίπτωση για πρώτη, μεγάλη μοτοσυκλέτα.

Το συγκεκριμένο Ζ είναι άριστο για την ηλικία του και διαθέτει extra εξάτμιση MIVV και μανιτάρια.

ΔΕΚΤΟΣ ΚΑΘΕ ΕΛΕΓΧΟΣ – ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

 

 
Z 750 Z 750 Z 750 Z 750