Υπολογισμός δόσης

Stelvio

Stelvio

Δυναμικό μπάσιμο της Moto Guzzi στην εξαιρετικά δημοφιλή κατηγορία των μεγάλων On/Off, με όνομα εμπνευσμένο από το φημισμένο, ορεινό πέρασμα στις Ιταλικές Άλπεις.

Δεν είναι μυστικό ότι οι μηχανικοί του Mandello del Lario είχαν το BMW R 1200GS στο μυαλό τους όταν σχεδίαζαν το Stelvio. Μάλιστα, η άνετη θέση οδήγησης, η εργονομία και η θηριώδης παρουσία θυμίζουν αρκετά τη Βαυαρική μοτοσυκλέτα. Κάπου εκεί όμως τελειώνουν οι ομοιότητες και το Guzzi βαδίζει το δικό του δρόμο.

Κινητήρα είναι ο αερόψυκτος V2 90 μοιρών, με τον στρόφαλο στο διαμήκη άξονα, σήμα κατατεθέν της Guzzi. Σε αυτή του την εκδοχή έχει τετραβάλβιδες κεφαλές και αναθεωρημένο ψεκασμό για το 2013, με αποτέλεσμα 105 πραγματικούς ίππους, ομαλότερη λειτουργία και πιο ήπια απόκριση του ψεκασμού.

Ο τουριστικός χαρακτήρας είναι πρόδηλος τόσο από την άνετη θέση για οδηγό και συνεπιβάτη, αλλά και από την προστασία από τον αέρα και το ρεζερβουάρ των 32 λίτρων που συνεπάγεται αυτονομία μεγαλύτερη των 400 χιλιομέτρων. Ταυτόχρονα, παρά τον θηριώδη όγκο και την όχι αμελητέα μάζα, το Stelvio στρίβει ομαλά και συγκροτημένα. Χάρις στα κορυφαία περιφερειακά των Marzocchi και Brembo και το μεγάλο μοχλό που δίνει το τιμόνι, ο αναβάτης μπορεί να κινηθεί γρήγορα και διασκεδαστικά.

Ο στάνταρ εξοπλισμός είναι πλούσιος - όπως αναμένεται στην κατηγορία - και περιλαμβάνει ψηλή, ρυθμιζόμενη ζελατίνα, θερμαινόμενα grip, σύστημα δορυφορικής πλοήγησης, ABS και traction control για πρώτη φορά σε Guzzi.

Η κατηγορία των μεγάλων On/Off είναι αυτή τη στιγμή η πιο ανταγωνιστική στην αγορά μοτοσυκλέτας και οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές έχουν αναμφίβολα τα πρωτεία. Η Moto Guzzi με όπλα τη διαφορετικότητα, την εκπλητική άνεση και τα αξιόλογα δυναμικά χαρακτηριστικά δικαίως επιθυμεί μερίδιο της πίτας.

Τιμή 14990 ευρώ και 16490 για την πλούσια έκδοση NTX.

 

 
Stelvio Stelvio Stelvio Stelvio