Υπολογισμός δόσης

R 100GS

R 100GS

ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ!

Τα πρώτα βήματα ενός θρυλικού, μοτοσυκλετιστικού θεσμού. Το 1981 η BMW παρουσίασε την πρώτη εκδοχή της σειρά "Gelande / Strasse", δηλαδή χώματος - δρόμου, μοτοσυκλετών που μπορούνε να ανταποκριθούνε εξίσου καλά σε κάθε τερέν. Το 1987, παρουσιάστηκε ο διάδοχος R 100GS, όπου το Strasse, αντικαταστάθηκε με το sport. Οι άνθρωποι της BMW κατάλαβαν ότι οι συγκεκριμένες μοτοσυκλέτες περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους στην άσφαλτο, όπου φορτώνονται με πολλά, τουριστικά χιλιόμετρα, ενώ μια στο τόσο θα βρεθούνε σε κάποιο χωμάτινο πέρασμα. Έτσι, η φιλοσοφία σχεδίασης ήταν να αμβλύνουν τις ακμές του εστιασμένου κυρίως στο χώμα, πρώτου μοντέλου, δημιουργώντας έτσι τη σημαντικότερη οικογένεια τουριστικών μοτοσυκλετών, μικτής χρήσης, στην ιστορία.

Η ύπαρξη εκπληκτικών σύγχρονων μοτοσυκλετών, όπως η Ducati Multistrada, η KTM Adventure και η σύγχρονη 1200 GS οφείλουν την ύπαρξή του σε αυτό το ιδιοφυές σχέδιο με τον επίπεδο κινητήρα, τις μεγάλες διαδρομές αναρτήσεων, τον άξονα μετάδοσης, με την πίσω ανάρτηση Paralever και την αυτοκρατορική θέση οδήγησης. Σήμερα, το R 100GS λειτουργεί σαν ένα κινούμενο μοτοσυκλετιστικό μουσείο, αλλά και σα μια αξιόπιστη και εύκολη στη χρήση και τη συντήρηση, τουριστική μοτοσυκλέτα. Παρά την ηλικία του, με το γύρισμα του κλειδιού το GS είναι έτοιμο να καταπιεί καθημερινά χιλιάδες χιλιόμετρα, με μοναδική απαίτηση λίγη βενζίνη.

Ο boxer των 980cc σχεδιάστηκε μαζί με την Πύλη του Βραδεμβούργου, αυτό όμως σημαίνει ότι είναι απλούστατος και ο αναβάτης μπορεί να τον συντηρήσει ολομόναχος, έχοντας στοιχειώδεις γνώσεις, με απλά εργαλεία. Αποδίδει 60 άλογα, εντελώς άκοπα, με ελάχιστες απαιτήσεις σε καύσιμο και είναι έτοιμος να γράψει εκατοντάδες χιλιάδες, απροσβλημάτιστα χιλιόμετρα. Η υπόλοιπη μοτοσυκλέτα δίνει αρκετά σύγχρονη αίσθηση για μοτοσυκλέτα 25 ετών, όντας άνετη και ικανή να περάσει από παντού.

Το συγκεκριμένο GS είναι από τα λίγα στην Ελλάδα και από τα ελάχιστα σε αυτή την κατάσταση. Ο τυχερός αγοραστής θα χαρεί μια κλασική, διαχρονική μοτοσυκλέτα, που ακόμα και σήμερα διαπρέπει στο χώρο για τον οποίο σχεδιάστηκε. Επίσης, είναι μια μοτοσυκλέτα που θα την χαρούνε και τα εγγόνια του, δύο γενιές μετά. Τα χιλιόμετρα είναι πραγματικά, η συνολική κατάσταση της μοτοσυκλέτα είναι εξαιρετική, ενώ στον πλούσιο εξοπλισμό περιλαμβάνονται προβολάκια Touratch, βάση τιμονιού, χούφτες, ζελατίνα, σχάρα φαναριού, βάσεις για βαλίτσες, μονόσελο, βάση αποσκευών, αμορτισέρ και ελατήρια μπροστινού Wilbers. Είναι από γενικό service Και πανέτοιμο για ταξίδι.   

 

 

 
R 100GS R 100GS R 100GS R 100GS