Υπολογισμός δόσης

XB12X Ulysses

XB12X Ulysses

Μοντέλο 2007

35000 χλμ

 

Μοναδικός συνδυασμός sport χαρακτήρα και πρακτικότητας σε ένα πανέμορφο μηχανάκι, που αξιοποιεί τα παραδοσιακά πλεονεκτήματα των Buell, αμβλύοντας τις αδυναμίες τους.

Οπτικά, ο Αμερικανός “Οδυσσέας” είναι υπέροχος με το θηριώδες πλαίσιο να δεσπόζει και το μούτρο με τους δίδυμους προβολείς, το μασκάκι και το ψηλό φτερό να αποπνέουν έναν ινδιάνικο, supermoto – streetfighter χαρακτήρα. Ο χαρακτήρας φυσικά δεν εξαντλείται στην εμφάνιση. Τα Buell παραδοσιακά έκαναν τους παλμούς του ενθουσιώδους αναβάτη να ανεβαίνουν και το Ulysses δεν αποτελεί εξαίρεση.

Πιστό στην παράδοση της εταιρίας, το “περιπετειώδες” μοντέλο της κινείται από έναν αερόψυκτο V2 1203cc, προερχόμενο από την Harley. Ο “Thunderstorm” κινητήρας διακρίνεται κυρίως για τη ροπή και το χαρακτήρα του και ένα γενναία άνοιγμα του γκαζιού θα πείσει για την ορθή επιλογή του ονόματός του από τους Αμερικανούς. Οι κραδασμοί είναι υπαρκτοί, περισσότερο όμως προσθέτουν πόντους στην οδηγική εμπειρία, παρά ενοχλούνε.

Το αλουμινένιο πλαίσιο, το θηριώδες ψαλίδι και η δυναμική γεωμετρία της μοτοσυκλέτας κάνουν το Ulysses σωστό παιχνίδι σε δρόμους με στροφές. Η ακαμψία του συνόλου είναι εντυπωσιακή, ενώ χάρις στο κοντό μεταξόνιο και τη γρήγορη γωνία του τιμονιού, το μηχανάκι στρίβει και συμπεριφέρεται σα μεγάλο supermoto. Στο θέμα της πέδησης, το Ulysses κλέβει την παράσταση με έναν τεράστιο δίσκο 375mm με έδραση στη ζάντα (σήμα κατατεθέν της Buell) και εξαπίστονη δαγκάνα, που προσφέρει εντυπωσιακή δύναμη και κορυφαία αίσθηση.

Κι αν τα δυναμικά χαρακτηριστικά είναι αναμενόμενα υψηλά, εκεί που πραγματικά εντυπωσιάζει το Ulysses είναι στην πρακτικότητα και στο εύρος χρήσης του. Η σέλα είναι πολύ άνετη και για τους δύο, η θέση οδήγησης ψεκούραστη για πολλά χιλιόμετρα και μόλις ο οδηγός εξαντλήσει τη διάθεσή του για σούζες και endo, μπορεί κάλλιστα να ταξιδέψει μέχρι την άλλη άκρη της Ελλάδας, περνώντας απροβλημάτιστα και από χώμα. Πρόκειται με διαφορά για το χρηστικότερο και πιο εξευγενισμένο Buell όλων των εποχών, σοβαρή εναλλακτική απέναντι σε καταξιωμένα μηχανάκια “περιπέτειας”, χωρίς να χάνει σε τίποτα από τον ιδιαίτερο χαρακτήρα που διακαώς επιθυμεί όποιος κοιτάζει ένα μοντέλο, του εκκεντρικού, Αμερικανού κατασκευαστή.

Το συγκεκριμένο Ulysses είναι μάλλον το καλύτερο μεταχειρισμένο στην ελληνική αγορά, με πλούσιο εξοπλισμό που περιλαμβάνει εξάτμιση Micron Serpent, εγκέφαλο Remus, βάσεις για βαλίτσες και τριβάλιτσο, μανιτάρια LSL, καθρέφτες Rizoma, καινούρια μπαταρία, καινούρια ελαστικά, GPS Tracker και βιβλίο service.

ΔΕΚΤΟΣ ΚΑΘΕ ΕΛΕΓΧΟΣ – ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

 
XB12X Ulysses XB12X Ulysses XB12X Ulysses XB12X Ulysses