Υπολογισμός δόσης

F4 312R

F4 312R

Μοντέλο 2007

 

 

Italian exotica at its finest. Σχεδιασμένη από το πενάκι του Massimo Tamburini και χτισμένη πάνω στην παράδοση των 37 Παγκόσμιων Τίτλων του Ιταλού κατασκευαστή, η MV Agusta F4 312 είναι ένα πραγματικό αισθητικό και οδηγικό στολίδι.

Το 312 αναφέρεται στην τελική ταχύτητα της μοτοσυκλέτας, ξεκαθαρίζοντας με το καλημέρα τις διαθέσεις των Ιταλών. Κύριος υπεύθυνος για την εξωφρενική αυτή επίδοση είναι ο κινητήρας. Το τετρακύλινδρο διαμάντι των 998cc διαθέτει νέες βαλβίδες τιτανίου, σε ακτινική διάταξη, μεγαλύτερα σώματα ψεκασμού και αγριότερους εκκεντροφόρους. Το αποτέλεσμα είναι μια συγκλονιστική έξαψη από τις 4000RPM, μέχρι και τον κόφτη με soundtrack που θυμίζει κάτι μεταξύ Bruce Dickinson και μονοθεσίου Formula 1. Οι 185 ίπποι είναι εντυπωσιακό νούμερο, το οποίο παρόλα αυτά δεν περιγράφει τη μανία με την οποία διακτινίζεται η F4 από τις μεσσαίες στροφές μέχρι τα κόκκινα.

Στο πλαίσιο οι Ιταλοί έχουν πρωτοτυπήσει συνδυάζοντας ένα πανίσχυρο, ατσάλινο χωροδικτύωμα με αλουμινένια βάση, όπου εδράζεται και το υπέροχο, μονόμπρατσο ψαλίδι. Το αποτέλεσμα είναι ένα σεμινάριο ακαμψίας, με τσιμεντένια αίσθηση και εκπληκτική σταθερότητα, ανεξαρτήτως ταχύτητας. Σε καμία μοτοσυκλέτα δε θα άφηνες τα χέρια σου από τα clip-on στα 250 km/h, όμως στην F4 είναι τέτοια η εμπιστοσύνη που παρέχει το πλαίσιο, που σε κάνει να θέλεις να το δοκιμάσεις.

Οι επιλογές στα περιφερειακά δε θα μπορούσαν παρά να είναι κορυφαίες. Μπροστά συναντάμε 50άρι Marzocchi, με χρυσές, ακτινικές, τετραπίστονες δαγκάνες της Brembo και πίσω, αμορτισέρ της Sachs. Οι αναρτήσεις είναι πλήρως ρυθμιζόμενες, με τη μηχανή πραγματικά να ακούει στα διαφορετικά “clic”, βοηθώντας τον αναβάτη που ξέρει τι ζητάει, να σετάρει τη μοτοσυκλέτα στα μέτρα του. Όλα τα παραπάνω συνθέτουν ένα από τα πιο δυναμικά οδηγικά πακέτα που έχουν παρουσιαστεί. Στις κατάλληλες συνθήκες, η F4 θα γεμίσει ικανοποίηση και συγκινήσεις τον αναβάτη της, διεγείροντας ταυτόχρονα τα αισθητήρια των θεατών με ανεπανάληπτο θέαμα και ήχο.

Βεβαίως, η F4 312 δεν είναι μια φιλική, τετρακύλινδρη Superbike, προσβάσιμη και με... τουριστικές διαθέσεις. Ο ιαπωνικός ανταγωνισμός διαθέτει εξαιρετικές μοτοσυκλέτες, πιο γυαλισμένες οδηγικά και ηπιότερες στην καθημερινή χρήση. Αντίθετα, η F4 έχει μεγάλες απαιτήσεις από το χρήστη της. Το μοτέρ είναι τέρας και το άνοιγμα του γκαζιού σε κάνει να νιώθεις τις οπλές καθενός από τους 185 ίππους. Η θέση οδήγησης είναι απόλυτα προσανατολισμένη για έλεγχο και φόρτιση των ελαστικών, αδιαφορώντας για τη σωματική κατάσταση του αναβάτη όταν κατέβει από τη σέλα. Το πακέτο πλαισίου αναρτήσεων είναι πραγματικά σκληρό και γενικά η μοτοσυκλέτα απαιτεί να της φερθείς σαν ταύρο σε ροντέο για να λειτουργήσει όπως πρέπει. Όπως όμως έγραψαν και Βρετανοί δημοσιογράφοι κατά την παρουσίαση της μοτοσυκλέτας, “if you put in the effort, boy oh boy, do you get the reward!”

Κι αν τα παραπάνω δε φτάνουν, ή τρομάζουν τους....μη αγωνιζόμενους, η F4 312 συνεχίζει να είναι χάρμα οφθαλμών, μια από τις ομορφότερες μοτοσυκλέτες όλων των εποχών. Το γλυπτό ρεζερβουάρ, με τις υποδοχές για τα πόδια τους αναβάτη και το πίσω μέρος με το μονόμπρατσο ψαλίδι και τις τέσσερις απολήξεις των εξατμίσεων κάτω από τη σέλα θα στοχειώνουν τα όνειρά απανταχού μηχανόβιων, όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Το συγκεκριμένο F4 312 είναι σε άριστη κατάσταση, monoposto, με σέλα alcantara, book service, ρυθμιζόμενες μανέτες, καινούρια αλυσιδογράναζα και ελαστικά. Επίσης, είναι από γενικό service κινητήρα, με καινούριο ψυγείο νερού.

Εξαιρετική τιμή – σίγουρη επένδυση, για ένα εγγημένο all – time classic.

ΔΕΚΤΟΣ ΚΑΘΕ ΕΛΕΓΧΟΣ – ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

 

 

 

 
F4 312R F4 312R F4 312R F4 312R