Υπολογισμός δόσης

Metropolis 400i

Metropolis 400i

Η κατηγορία των τρίτροχων scooter είναι στο προσκήνιο της αγοράς και η Peugeot, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές scooter παγκοσμίως, δε θα μπορούσε να αδιαφορήσει. Το Metropolis 400i είναι ο καρπός της συνεργασίας της Peugeot Scooters και της Automobiles Peugeot και αξιοποιεί την πλούσια τεχνογνωσία του ομίλου, συνδυάζοντας πλεονεκτήματα από τους κόσμους των δύο και των τεσσάρων τροχών.

Η υψηλή τεχνολογία και οι μηχανολογικές καινοτομίες είναι συνώνυμο του Metropolis, το οποίο συνοδεύεται από αρκετά αρκτικόλεξα με λατινικά γράμματα. Το χορό σέρνει το σύστημα TTW (Tilting Twin Wheels), που είναι και το σημείο αναφοράς σε κάθε τρίτροχο scooter. Το σύστημα της Peugeot χρησιμοποιεί ένα ζεύγος ψαλιδιών για καθέναν από τους δύο μπροστινούς τροχούς, που συνδέονται μεταξύ τους με ένα και μοναδικό αμορτισέρ. Κατ’ αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται ανεξάρτητη κλίση κάθε τροχού κατά την κίνηση, με εντυπωσιακά οφέλη σε σταθερότητα και κράτημα. Σε χαμηλές ταχύτητες, ή στάση, η μπροστινή ανάρτηση μπορεί να κλειδώσει, κρατώντας όρθιο το scooter ενώ για τη στάθμευση του οχήματος υπάρχει ηλεκτρικό χειρόφρενο.

Τα αρκτικόλεξα συνεχίζουν με το συνδυασμένο σύστημα πέδησης SBS (Syncro Braking Concept), που ενεργοποιεί ταυτόχρονα και τα τρία δισκόφρενα του Metropolis. Στους δύο μπροστινούς τροχούς 14 ιντσών συναντάμε δίσκους 200mm με δαγκάνες δύο εμβόλων, ενώ πίσω, ο τροχός 14 ιντσών φέρει δίσκο 240mm με μονοπίστονη δαγκάνα. Το σύνολο είναι ένα από τα δυνατότερα στην κατηγορία και θυμίζει έντονα μικρό, sport αυτοκίνητο – σαν τους αντίστοιχους θρύλους της Peugeot – με την απόδοσή του.

Στον κινητήρα συναντάμε έναν υδρόψυκτο, μονοκύλινδρο 400cc με μέγιστη ισχύ 37,2 ίππους και ροπή 38,1 Nm. Το σύγχρονο μοτέρ έχει τροφοδοσία με ψεκασμό και επιτυγχάνει εξαιρετικές επιδόσεις με εντυπωσιακή οικονομία καυσίμου. Κινούμενο στην πόλη το Metropolis θα σημειώσει καταναλώσεις κοντά στα 4lt/100km, ενώ σε τουριστική χρήση, με τριψήφια νούμερα στο κοντέρ, η αυτονομία θα ξεπεράσει τα 300km. Αναμφίβολα, ο μονοκύλινδρος αποτελεί ένα από τα δυνατά χαρτιά του Metropolis. 

Άνεση, πρακτικότητα και πολυτέλεια είναι αυτοκινητιστικής φιλοσοφίας. Η σέλα για οδηγό και συνεπιβάτη είναι ιδιαίτερα φιλόξενη, ακόμα και για τουριστική χρήση, ενώ οι διαθέσιμοι αποθηκευτικοί χώροι είναι εντυπωσιακοί: Μπροστά από το επίπεδο πάτωμα υπάρχουν δύο ευρύχωρα ντουλαπάκια και ο κλασικός αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα συνοδεύεται από πορτ-μπαγκάζ που χωράει ένα full face κράνος. Ο πίνακας οργάνων με τον εντυπωσιακό φωτισμό είναι πληρέστατος, με αισθητήρα πίεσης ελαστικών στον standard εξοπλισμό, ενώ στα...gadget συναντάμε επιπλέον φώτα DRL (Daytime Running Light), που ενεργοποιούνται αυτόματα με αισθητήρα και σύστημα Smart Key, που επιτρέπει την εκκίνηση του οχήματος με το πάτημα ενός διακόπτη, αρκεί ο αναβάτης να έχει στην τσέπη του το ηλεκτρονικό κλειδί. Τέλος, η φιμέ ζελατίνα είναι χειροκίνητα ρυθμιζόμενη σε εύρος 14mm.  

Η αισθητική παραπέμπει κατευθείαν στα αυτοκίνητα της γαλλικής εταιρίας, αποπνέοντας κύρος, φινέτσα και δυναμισμό, ενώ η ποιότητα κατασκευής και η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Συνοψίζοντας, η πολυτέλεια, η άνεση και η πρακτικότητα του Metropolis 400i κάνουν τα 8499 ευρώ της τιμής αγοράς να φαντάζουν ένα απόλυτα λογικό ποσό.

Επικοινωνήστε με την Fanmoto – επίσημο συνεργάτη της ΤΕΟΜΟΤΟ/Peugeot – για περισσότερες λεπτομέρειες στο 210 9955451.

 
Metropolis 400i Metropolis 400i Metropolis 400i Metropolis 400i