Υπολογισμός δόσης

R 1150R

R 1150R

Μοντέλο 2003 

55000 χλμ 

Τιμή 6500 ευρώ (συζητήσιμη) 

Διαχρονικό, σπάνιο και ταλαντούχο Boxer, γεμάτο χαρακτήρα. 

Το γυμνό BMW φέρει όλα όσα ξεχώρισαν τα σύγχρονα Boxer, δηλαδή επίπεδο μοτέρ με έμφαση στη ροπή, άνετη θέση οδήγησης και εναλλακτικές αναρτήσεις Telelever μπροστά και Paralever πίσω. Στόχος του είναι να καλύψει τις απαιτήσεις ενός ώριμου και συνειδητοποιημένου αναβάτη, σε μεγάλο εύρος χρήσης και να αποτελέσει μια ασφάλτινη και... πιο μαζεμένη εναλλακτική απέναντι στα θηριώδη GS

Το R 1150R κινείται από τον επίπεδο δικύλινδρο των 1130cc που γνωρίσαμε στο GS 1150, με 76 πραγματικούς, εργοστασιακούς ίππους. Το αερόψυκτο layout, τα βαριά μηχανικά μέρη και η αργόστροφη φύση του μοτέρ σημαίνει ότι στο φανάρι το R δεν πρόκειται να ανησυχήσει GSX-R ή Super Duke. Σε οποιαδήποτε άλλη χρήση όμως, ο παλαιολιθικός κινητήρας ανταποκρίνεται πολύ ικανοποιητικά, χάρις στο βουνό ροπής από τις πολύ χαμηλές κιόλας στροφές, την ομαλότητα λειτουργίας και την εξαιρετική οικονομία καυσίμου. Το καθημερινό commuting αποτελεί μια χαλαρή διαδικασία, με ελάχιστες αλλαγές ταχυτήτων ενώ σε τουριστική χρήση χάρις στο ρεζερβουάρ των 20,5lt, η αυτονομία ξεπερνάει τα 350km

Η θέση οδήγησης είναι άριστη, με εξαιρετικά άνετη σέλα και για τους δύο επιβαίνοντες και κορυφαία εργονομία. Ταυτόχρονα, μόλις ο αναβάτης εξοικειωθεί με την κάπως αποκομένη αίσθηση των εναλλακτικών αναρτήσεων, το BMW μπορεί να πιεστεί μέχρι... να ξύσει τους κύλινδρους στην άσφαλτο. Δε συμπαθεί τα χαστούκια και τις απότομες αλλαγές κατεύθυνσης, όταν όμως η τροχιά οριστεί το R αποδεικνύεται εξαιρετικά σταθερό και προβλέψιμο. Gentleman’s Express και όχι Streetfighter. 

Η συμπεριφορά λοιπόν του R στο δρόμο είναι θέμα γούστου και προφανώς δεν απευθύνεται σε όσους κυνηγάνε γυρολόγια και σούζες σε κάθε φανάρι. Αυτό όμως που κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει είναι η κορυφαία ποιότητα υλικών και κατασκευής που χαρακτηρίζει το 1150 από άκρη σ’ άκρη. Το εργοστάσιο δεν έχει κάνει πουθενά εκπτώσεις με αποτέλεσμα το φινίρισμα να λάμπει ακόμα και σήμερα, ενώ η αξιοπιστία των δοκιμασμένων μηχανικών μερών επιτρέπει εξορμήσεις στην Ευρώπη χωρίς κανένα άγχος και εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα, αποκλειστικά με την προγραμματισμένη συντήρηση. Το παραπάνω πακέτο σερβίρεται με διαχρονικό look, compact διαστάσεις και φυσικά την αίγλη της βαυαρικής προπέλας πάνω στο ρεζερβουάρ. 

Το συγκεκριμένο R 1150R είναι μάλλον το καλύτερο στην ελληνική αγορά, προερχόμενο από φανατικό ιδιοκτήτη της φίρμας και πλούσια προίκα: After market εξάτμιση, ηλεκτρονικά ελεγχόμενες αναρτήσεις της WP μπροστά και πίσω, θερμαινόμενα grip, βιβλίο service, καινούρια μονάδα ABS, καινούρια ελαστικά, after market σέλα, top case BMW και πολλά ακόμα. Μια σπάνια BMW, σε εξαιρετική εμφανισιακή και μηχανική κατάσταση. 

ΔΕΚΤΟΣ ΚΑΘΕ ΕΛΕΓΧΟΣ – ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

 

 
R 1150R R 1150R R 1150R R 1150R