Υπολογισμός δόσης

GSX-R 1300 Hayabusa

GSX-R 1300 Hayabusa

 

SOLD

 

 

 

Από την παρθενική του εμφάνιση το 1999, χρειάζονταν ελάχιστα χιλιόμετρα πάνω στη σέλα του GSX-R 1300 για να καταλάβει ο αναβάτης ότι η Suzuki είχε σχεδιάσει κάτι πολύ μπροστά από την εποχή του. Το ιαπωνικό γεράκι έγινε το απόλυτο σημείο αναφοράς στις μοτοσυκλέτες υπέρ-επιδοσέων κατ’ αρχήν σπάζοντας το ρεκόρ ταχύτητας, για μοτοσυκλέτα παραγωγής. Ξεπερνώντας όμως το ασύλληπτο γκάζι του Hayabusa, αυτό που θεμελίωνε μια δυνατή σχέση με τον ιδιοκτήτη ήταν η χρηστικότητα και η ευκολία του συνόλου. Η Suzuki είχε σχεδιάσει ένα βαλλιστικό πύραυλο, που μπορούσε να συμπεριφερθεί σαν ήμερο γατί και ταυτόχρονα με ένα γενναίο άνοιγμα του γκαζιού να κατασπαράξει τα πάντα στο διάβα του.

Το concept ήταν τόσο μπροστά από την εποχή του και τόσο καλά μελετημένο, που το 2007 χρειάστηκαν μονάχα επιμέρους αλλαγές για να παραμείνει το Busa επίκαιρο. To μοτέρ μεγάλωσε ελαφρώς σε κυβισμό, στα 1340 κυβικά και η ιπποδύναμη στα 195 άλογα. Τα νούμερα είναι εντυπωσιακά, η καλύτερη απόδειξη όμως για τις δυνατότητες του κινητήρα είναι ένα άνοιγμα με έκτη σχέση στο κιβώτιο από τα 80 km/h μέχρι και την πραγματική τελική των 300 km/h. Απλά, όμορφα και χωρίς κανένα άγχος και κούνημα. Το κιβώτιο είναι βελούδινο και βοηθάει τα μέγιστα στην αξιοποίηση του...μηχανοστασίου.

Το πλαίσιο και οι διαστάσεις δεν έχουν αλλαγές, όμως πιρούνι και αμορτισέρ είναι αναβαθμισμένα, ενώ και το ψαλίδι έχει ενισχυθεί σημαντικά. Τα φρένα είναι ακτινικά, τετραπίστονα Tokico και βοηθάνε το βαρύ σύνολο να επιβραδύνει πολύ καλύτερα από τα εξαπίστονα της προηγούμενης έκδοσης.

Το fering έχει διατηρήσει τη φιλοσοφία του προκατόχου, όμως δέχτηκε επεμβάσεις στα σημεία για να γίνει ακόμα πιο αποτελεσματικό. Η κάλυψη στα πολλά είναι πραγματικά κορυφαία, ακόμα και με την εργοστασιακή ζελατίνα.

Όποιος θα πάρει το Hayabusa σήμερα αναπόφευκτα θα κάνει το κομμάτι του στο φανάρι γελοιοποιώντας σχεδόν τα πάντα. Όμως πέρα από το... αρκουδόγκαζο, η πραγματική ουσία της συγκεκριμένης μοτοσυκλέτας είναι ο καταιγιστικός ρυθμός, η ευκολία και η άνεση στο ταξίδι. Όταν το Busa βγει στους αυτοκινητόδρομους (της υπόλοιπης Ευρώπης) μπορεί να ταξιδέψει για ώρες με το κοντέρ κολλημένο πάνω από τα 200km/h, χωρίς κουνήματα και ταλαντώσεις, αλλά με εξαιρετικά αποθέματα ισχύος. Σε αυτές τις συνθήκες, με την εισαγωγή να ουρλιάζει μανιασμένα, το μοτέρ να δουλεύει με μικρομετρική ακρίβεια και τη μοτοσυκλέτα να συμπεριφέρεται πάντοτε με ασφάλεια και προοδευτικότητα, ο τυχερός ιδιοκτήτης αντιλαμβάνεται στην πράξη ότι το Suzuki Hayabusa είναι μια από τις σημαντικότερες και εντυπωσιακότερες μοτοσυκλέτες όλων των εποχών, ανεξαρτήτως κατηγορίας.

Το συγκεκριμένο Busa K8 είναι άριστο και σε απολύτως εργοστασιακή κατάσταση. Διαθέτει ενημερωμένο βιβλίο service και συναγερμό.

ΔΕΚΤΟΣ ΚΑΘΕ ΕΛΕΓΧΟΣ – ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ  

 

 

 
GSX-R 1300 Hayabusa GSX-R 1300 Hayabusa GSX-R 1300 Hayabusa GSX-R 1300 Hayabusa