Υπολογισμός δόσης

R 1100GS

R 1100GS

ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ!!!

Η μοτοσυκλέτα που δημιούργησε την κατηγορία των μεγάλων On - Off και απογείωσε τη φήμη και τις πωλήσεις της BMW. Η γέννηση της απόλυτης μοτοσυκλέτας για τουριστική χρήση εντός - εκτός δρόμου είχε γίνει με το R80GS, όμως το R1100GS πήγε το concept πολύ παραπέρα.

O κλασικός Boxer εδώ έφτασε στα 1085cc, παρέμεινε αερόψυκτος, όμως οι κεφαλές έγιναν τετραβάλβιδες και τα καρμπυρατέρ αντικαταστάθηκαν με ψεκασμό. Για τον κυβισμό του, το R1100GS σαφώς και δε βάζει φωτιά στην άσφαλτο. Ο αναβάτης όμως στον οποίο απευθύνεται η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα δεν ενδιαφέρεται για πρεστίζ στο φανάρι, ούτε για τελικές. Αντίθετα, θα εκτιμήσει την ικανότητα του Boxer να γουργουρίζει για ώρες στα 140km/h, με το GS δικάβαλο και φορτωμένο. Επίσης, πολύ καλή είναι η οικονομία καυσίμου που δίνει αυτονομία μεγαλύτερη των 300 χιλιομέτρων, ενώ αν η συντήρηση του μοτέρ είναι η πρέπουσα, θα κάνει αρκετές φορές το γύρο του κόσμου χωρίς να ανοιχτεί.

Η πρωτοτυπία του concept ξεκινάει από το μοτέρ, αλλά δεν εξαντλείται εκεί. Για πρώτη φορά εμφανίζεται το μπροστινό τύπου Telelever, που διαφοροποιεί τη λειτουργία της ανάρτησης από τη βύθιση στα φρένα, που παρουσιάζει ένα τηλεσκοπικό πιρούνι. Η πίσω ανάρτηση αποτελεί εξέλιξη του Paralever των προηγούμενων GS, με μονόμπρατσο ψαλίδι. Το αποτέλεσμα είναι μια ψηλή και ογκώδης τουριστική μοτοσυκλέτα, με αυτοκρατορική θέση οδήγησης και μεγάλους χώρους που ακόμα και σήμερα θα ανταποκριθεί πολύ ικανοποιητικά σε μεγάλο εύρος χρήσης. Ο τρόπος που κινείται στο δρόμο σχεδόν αψηφά τους νόμους της φυσικής, διαθέτοντας αναπάντεχη για τον όγκο του ευελιξία, σταθερότητα και κατευθυντικότητα σε γήινες ταχύτητες. Τα φρένα, σημείο αναφοράς στην εποχή τους, έχουν σύγχρονη αίσθηση, αρκετή δύναμη και μεγάλη αντοχή, με το ABS να βοηθάει σημαντικά.

Βεβαίως, μιλάμε για μια μοτοσυκλέτα εικοσαετίας και πολύ νερό έχει κυλήσει στο αυλάκι της κατηγορίας. Θα ήταν αφελές να πει κανείς ότι το R1100GS ακολουθεί τα σημερινά On Off με τους 150 ίππους και τις ενεργητικές αναρτήσεις. Παρόλα αυτά, προσφέρει όχι μονάχα μια ρομαντική αίσθηση, αλλά καθημερινή πρακτικότητα, αγχολυτική συμβίωση και ουσιαστικές τουριστικές δυνατότητες για όποιον επιθυμεί κάτι διαχρονικό, οικονομικό, ανθεκτικό και με δεδομένη μεταπωλητική αξία.

Το συγκεκριμένο GS αποτελεί σπάνια περίπτωση, καθώς προέρχεται από έναν ιδιοκτήτη, με λίγα χιλιόμετρα και είναι σε άριστη για την ηλικία του κατάσταση. Επίσης, διαθέτει πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις τις Ohlins, μπροστά και πίσω, που πραγματικά απογειώνουν τις δυνατότητες των Telelever και Paralever. Μοναδική ευκαιρία για ένα πραγματικά καθαρό και άξιο GS.

ΔΕΚΤΟΣ ΚΑΘΕ ΕΛΕΓΧΟΣ – ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

 

 
R 1100GS R 1100GS R 1100GS R 1100GS