Υπολογισμός δόσης

Electra Glide Ultra Classic Anniversary

Electra Glide Ultra Classic Anniversary

 

SOLD

 

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια για ένα θεσμό τόσο της αμερικανικής μοτοβιομηχανίας, αλλά και της μοτοσυκλέτας συνολικά. Ladies and gentlemen, Harley Davidson Electra Glide Ultra Classic Anniversary. 

Η εμβληματική εμφάνιση, που ανταγωνίζεται σε αίγλη και αναγνωρισιμότητα την Golden Gate Bridge και το ’64 Ford Mustang συνοδεύεται από λέξεις άγνωστες στους έξω από τον κόσμο των cruiser. Το 1949 το εργοστάσιο του Milwaukee τοποθετεί το Hydra Glide τηλεσκοπικό πιρούνι στα μεγάλα V-Twin, που συνοδεύει τη ονομασία από το 1958, ενώ το 1965 τοποθετείται η πολυπόθητη ηλεκτρική μίζα. Έτσι, εγένετο Electra Glide και εν συνεχεία Super και Ultra Glide, που αποτελούνε τα απόλυτα τουριστικά μοντέλα, ή “dressers” όπως οι fan τα αποκαλούνε. 

Ουσιασικά, πρόκειται για ένα Electra Glide προορισμένο να καλύψει άπειρα χιλιόμετρα σε αυτοκινητόδρομο. Γι’ αυτό το λόγο έχει τοποθετηθεί το batwing fairing, χαμηλό fairing για τα πόδια του οδηγού, μπαγκαζιέρα και πλαϊνές βαλίτσες, ενσωματωμένες στο σώμα της μοτοσυκλέτας, μαξιλαράκι συνεπιβάτη, προβολείς, cruise control, στερεοφωνικό με set τεσσάρων ηχείων και ενδοεπικοινωνία.

Ο Twin Cam 88 κινητήρας των 1450cc πραγματικά ορίζει το Ultra, διαπρέποντας με την απόδοση και τη λειτουργία του. Η απόδοση βρίσκεται κοντά στους 70 ίππους που λίγη σημασία έχουν μπροστά στο βουνό ροπής των 110 nm στις 3500 RPM. Το τράβηγμα είναι πολύ ικανοποιητικό, από τις 2000 RPM, ενώ αποθέματα για ένα γρήγορο προσπέρασμα υπάρχουν πάντοτε, ανεξαρτήτως φορτίου. Χάρις στην τοποθέτηση του αερόψυκτου δικύλινδρου σε rubber mounting, οι κραδασμοί είναι ελάχιστοι και ευχάριστοι όταν σημειώνονται.

Το Ultra είναι μια πραγματικά ογκώδης και βαριά (στα 370 κιλά) μοτοσυκλέτα, με λειτουργία κιβωτίου που θυμίζει... εκσκαφέα Caterpillar και χειριστήρια ογκώδη και εντυπωσιακά. Αν ήταν άνθρωπος, θα ήταν ήρωας του Sergio Leone, αμίλητος και ηλιοκαμμένος, που μασάει καπνό και τον φτύνει στο πάτωμα του saloon πριν τη μονομαχία. Για να ξετυλίξει λοιπόν τις χάρες του απαιτεί αποφασιστικότητα και αντρικούς χειρισμούς από τον αναβάτη.

Όταν λοιπόν ο σκληροτράχηλος καβαλάρης φύγει από τη ρουτίνα και το βάσανο της πόλης και ανοίξει του γκάζι του αερόψυκτου, Twin Cam, στον αυτοκινητόδρομο, νιώθει στ’ αλήθεια σαν ήρωας western, ή σα φιγούρα βγαλμένη από το Εasy Rider. Θα μπορούσαμε να αναλωθούμε γράφοντας ότι το Ultra επιτυγχάνει ικανοποιητικές κλίσεις για τον όγκο του, ή ότι η αερανάρτηση στο πίσω μέρος δουλεύει πολύ ικανοποιητικά, συνδυάζοντας άνεση και έλεγχο, όμως το νόημα θα είχε χαθεί. Το Ultra Glide ζει σε ένα μοτοσυκλετιστικό μικρόκοσμο, στον οποίο δεν έχουν θέση ούτε Honda, ούτε Ducati. Σε αυτό το μικρόκοσμο είναι ο απόλυτος βασιλιάς κι αν κάποιος το επιθυμεί, δε θα το βαρεθεί ούτε σε τριάντα χρόνια από τώρα.

Το συγκεκριμένο Ultra είναι πιο καθαρό και φροντισμένο από νύφη πριν το μυστήριο,  εξαιρετικά σπάνιο (επετειακό μοντέλο για τα 100 χρόνια της εταιρίας) και φορτωμένο με πολλά, εργοστασιακά extra (από ScreaminEagle εξατμίσεις και πρόγραμμα, μέχρι μαρσπιέ και χρωμιομένες λεπτομέρειες). Προέρχεται από έναν, πολύ προσεκτικό ιδιοκτήτη, συνοδεύεται από βιβλίο service της επίσημης αντιπροσωπείας και έχει καλύψει ελάχιστα χιλιόμετρα.

ΣΕ ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΔΕΚΤΟΣ ΚΑΘΕ ΕΛΕΓΧΟΣ – ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

 

 
Electra Glide Ultra Classic Anniversary Electra Glide Ultra Classic Anniversary Electra Glide Ultra Classic Anniversary Electra Glide Ultra Classic Anniversary