Υπολογισμός δόσης

HP2 Megamoto

HP2 Megamoto

ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ!!!

Τα αερόψυκτα Boxer της BMW εμφανίστηκαν... λίγο μετά την ανακάλυψη του τροχού και στη συνείδηση των μη γερμανόφιλων είναι αργόστροφα, νωχελικά, προσανατολισμένα να μεταφέρουν τον αναβάτη τους στον προορισμό του, με μοναδική συνεισφορά από μέρους του το άνοιγμα του stand, όταν το μηχανάκι σταματήσει. Βεβαίως, η επιτυχία τους σε πολλές κατηγορίες είναι συντρηπτική, σε καμία όμως περίπτωση δεν έχουν καθιερωθεί ως sport, νεανικές κι ενθουσιώδεις μοτοσυκλέτες. 

Το HP2 διατηρεί τον επίπεδο, αερόψυκτο κινητήρα, όμως κάνει reset σε ότι ξέραμε μέχρι τότε για Boxer BMW. Πρόκειται για ένα μεγάλο Supermoto, στη λογική ενός λιγότερο ακραίου και πιο άνετου KTM SM990. 

Οι Βαυαροί πήραν ένα R 1200GS και το υπέβαλαν σε εξαντλητική δίαιτα. Μόλις το στέγνωσαν, φτάνοντάς το στα 178 κιλά, απαλλάχτηκαν από το Telelever για χάρη ενός εξαιρετικού, πλήρως ρυθμιζόμενου, Upside Down πιρουνιού. Μπορεί το Telelever να χαρίζει σταθερότητα και να ξεχωρίζει τη λειτουργία της ανάρτησης, από το βύθισμα στα φρένα, ταυτόχρονα όμως αποκόπτει την αίσθηση του αναβάτη από το μπροστινό της μοτοσυκλέτας. Σοφά λοιπόν η BMW επέλεξε σε μια δυναμική, sport κατασκευή, να τοποθετήσει ένα USD μπροστινό, που διαβάζει το δρόμο και πληροφορεί τον οδηγό για το περιθώριο κλίσης και πρόσφυσης. Πίσω, το Paralever ψαλίδι, με τον άξονα έχει παραμείνει, όμως εδώ ελέγχεται από ένα εξαιρετικό, πλήρως ρυθμιζόμενο αμορτισέρ της Ohlins. Με άλλα λόγια, οι επιλογές των αναρτήσεων είναι spoton

Το επόμενο βήμα, ήταν ο Boxer να αποκτήσει φτερά. Οι μεγάλοι, αερόψυκτοι δικύλινδροι  της BMW χαρακτηρίζονται κυρίως από ροπή, χωρίς τη διάθεση για στροφές που περιμένει κάποιος από μοτοσυκλετιστικό κινητήρα. Ο χειροποίητος, οκταβάλβιδος του HP2 διατηρεί τις γεμάτες μεσσαίες και την ομαλή απόκριση στο γκάζι, όμως ψηλά συμπεριφέρεται σαν Ducati Superbike. Οι στροφές ανεβαινούν με ακαριαίο – για Boxer – ρυθμό και η μέγιστη ισχύς φτάνει τους 115 πραγματικούς ίππους, συνοδευόμενη από το άγριο γρύλισμα του τελικού της Acrapovic. Το 400άρι καλύπτεται σε 11.8 δευτερόλεπτα και το μοτέρ πραγματικά λάμπει στις ρεπρίζ, χωρίς να έχει χάσει ίχνος της ομαλότητας και της χρηστικότητας, που παραδοσιακά συνοδεύει ένα BMW Boxer

Στο δρόμο το HP2 είναι ένα περίεργο και συναρπαστικό μείγμα άνεσης, χρηστικότητας και χουλιγκανισμού. Μακρύ και σχετικά ογκώδες, δε συμπεριφέρεται με την αέρινη αίσθηση ενός SM690, όμως είναι εντυπωσιακά ευέλικτο, ταχύτατο και εξαιρετικά ευχάριστο σε φυσιολογικές ταχύτητες. Για όσους έχουν συνηθίσει τη βαριά, σοβαρή αίσθηση των υπόλοιπων Boxer, το HP2 είναι ένα οδηγικό πανηγύρι, που διψάει για έντονους ρυθμούς και δυναμική συμπεριφορά από τον αναβάτη του. 

Ταυτόχρονα, παρότι σπαρτιάτικο και με ξεκάθαρο χαρακτήρα toymachine, το HP2 είναι εξαιρετικά άνετο και φιλικό και κάλλιστα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για καθημερινή κυκλοφορία. Πρόκειται να ένα συναρπαστικό, ολοκληρωμένο κι ώριμο οδηγικό πακέτο, με χαρακτηριστική εμφάνιση και εξαιρετικά υψηλή ποιότητα, από τη λειτουργία των διακοπτών μέχρι το φινίρισμα των ζαντών και του πλαισίου. Ένα σπάνιο μοτοσυκλετιστικό κόσμημα, με παιχνιδιάρικο χαρακτήρα, αλλά και ουσία. 

Το συγκεκριμένο, ιδιαίτερα σπάνιο HP2 είναι σε κατάσταση βιτρίνας, από έναν ιδιοκτήτη, με ενημερωμένο βιβλίο service της επίσημης αντιπροσωπείας. Περιλαμβάνει τελικό Acrapovic, carbon λεπτομέρειες στο κοστούμι και καινούρια ελαστικά. 

ΔΕΚΤΟΣ ΚΑΘΕ ΕΛΕΓΧΟΣ – ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

 

 

 

 
HP2 Megamoto HP2 Megamoto HP2 Megamoto HP2 Megamoto