Υπολογισμός δόσης

GSX-R 1000K2

GSX-R 1000K2

SOLD

 

 

Το πρώτο R1 έδειξε το μέλλον της κατηγορίας των Superbikes για τα επόμενα 10 χρόνια, όμως τα Suzuki GSX-R K1 και K2 αποθέωσαν την ιδέα της κτηνώδους, αλλά χρηστικής ιπποδύναμης, σε συνδυασμό με την ελάχιστη δυνατή μάζα.  

Ας αναλογιστούμε για λίγο τα νούμερα. Το Κ2 ζυγίζει 170 στεγνά κιλά κι ο τετρακύλινδρος αποδίδει 160 ίππους στον στρόφαλο. Αυτό σημαίνει τετρακοσάρι σε 10.5 δευτερόλεπτα και τελικές ταχύτητες ικανές για...space travel. Ακόμα και σήμερα, το μοτέρ είναι πραγματικό κτήνος, με εκπληκτικές μεσσαίες και πυροτεχνήματα μέχρι τον κόφτη. Αν ο αναβάτης δε λέγεται Valentino Rossi, ή δεν έχει σκίσει Hayabusa και ZZR σε κόντρα, οι 160 ίπποι του Κ2 φτάνουν και περισσεύουν για κάθε χρήση.  

Στο δρόμο το K2 είναι ακόμα και σήμερα συγκλονιστικό. Με χρηστικό μοτέρ και αρκετά ήπια θέση οδήγησης, η καθημερινή συνύπαρξη μαζί του είναι ευχάριστη υπόθεση. Από την άλλη πλευρά, στην πίστα προδίδεται η ηλικία της μοτοσυκλέτας. Η ήπια εργονομία θα αφήσει πίσω το Κ2 από τον σύγχρονο ανταγωνισμό, ενώ και τα φρένα κάτω από πίεση θα διαμαρτυρηθούνε, θυμίζοντας ότι ανήκουν σε παλιά γενιά. Σίγουρα το Κ2 δεν είναι Panigale ούτε Daytona 675R, όμως όταν ο αναβάτης προσαρμοστεί πάνω του, θα γράψει ικανοποιητικά γυρολόγια, θα διασκεδάσει φοβερά και κυρίως...θα εντρυφήσει στη μαγεία της πίστας με ελάχιστο κόστος.  

Η τάση των Ιαπώνων να αντικαθιστούνε κάθε χρόνο τα Superbike τους, μοιραία έριξε τις τιμές των μεταχειρισμένων. Αυτό σημαίνει ότι σήμερα υπάρχουν διαθέσιμες σε προσιτά χρήματα, υπέροχες και ικανότατες μοτοσυκλέτας, που στο δρόμο φαντάζουν...sport touring από πλευράς άνεσης σε σχέση με τους σημερινούς κυρίαρχους της κατηγορίας.  

Το συγκεκριμένο K2 είναι ακριβώς τέτοια περίπτωση. Προέρχεται από έναν και μόνο ιδιοκτήτη, είναι σε άριστη κατάσταση για την ηλικία του και διαθέτει extra εξάτμιση devil, ζελατίνα και grip.  

ΔΕΚΤΟΣ ΚΑΘΕ ΕΛΕΓΧΟΣ – ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ  

 

 
GSX-R 1000K2 GSX-R 1000K2 GSX-R 1000K2 GSX-R 1000K2