Υπολογισμός δόσης

K 1600GT

K 1600GT

ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ!!!

Η γοητεία της υπερβολής συνυπάρχει με εκπληκτική προσοχή στη λεπτομέρεια, στην καλύτερη ίσως μοτοσυκλέτα τουρισμού για δρόμο. Οι Βαυαροί έχουν χρόνια παράδοσης στην κατασκευή ταξιδιωτικών μοτοσυκλετών για κάθε τερέν και στην K 1600GT χρησιμοποίησαν όλη την τεχνογνωσία τους για να δώσουν στον αναβάτη απόλυτη άνεση, πολυτέλεια και καταιγιστικές επιδόσεις.

To Κ 1600GT είναι μακρύ, ογκώδεις και ζυγίζει όσο δύο KTM Duke 690. Η μάζα του λοιπόν, όπως και η τιμή του σαν καινούριο κάνει αρκετά Harley να χλωμιάζουν, ενώ η αισθητική του είναι συντηρητική και παραπέμπει σε… οικιακή συσκευή. Από την άλλη πλευρά, κάτω από τα πλαστικά του κρύβεται ένα προσεκτικά σχεδιασμένο σύνολο, που διαπρέπει σε κάθε μηχανολογικό τομέα, δίνοντας στον αναβάτη του την αίσθηση ότι οδηγεί κάτι πολύ ξεχωριστό.

Σημείο εκκίνησης είναι το εξακύλινδρο μοτέρ. Το GT προοριζόταν εξ αρχής για τουριστική χρήση, οπότε προτεραιότητα στη σχεδίαση είχε η ροπή και η ομαλότητα λειτουργίας. Γι’ αυτό το λόγο, ο  inline - 6 έχει σχετικά μεγάλη διαδρομή (67,5mm, με διάμετρο εμβόλου 72mm), ενώ ο ψεκασμός με την πεντακάθαρη απόκριση ελέγχεται από τρεις διαφορετικές χαρτογραφήσεις. Η ροπή κορυφώνεται στα σχεδόν 18 kgm, ενώ η ισχύς φτάνει τους 160 ίππους. Για όσους σκεφτούν ότι το νούμερο είναι χαμηλό απέναντι σε ZZR ή R1, ένα γενναίο άνοιγμα του γκαζιού από τις 4000 έως τις 7000 RPM θα τους πείσει ότι ο εξακύλινδρος δεν αστειεύεται. Η επιτάχυνση είναι καταιγιστική, όποιο και να είναι το φορτίο της μοτοσυκλέτας, ενώ ο ήχος παραπέμπει σε αερόψυκτη, αγωνιστική Porsche 911. Για τις προδιαγραφές του μοτέρ, πολύ λογική είναι η κατανάλωση που σε συνδυασμό με το ρεζερβουάρ των 24 λίτρων δίνει αυτονομία 350 χιλιομέτρων.

Σοκ και δέος λοιπόν από το μοτέρ και οι εκπλήξεις συνεχίζουν όταν ο 1600 αρχίσει να κυλάει τους τροχούς του στην άσφαλτο. Οι Βαυαροί μηχανολόγοι έχουν βάλει τα δυνατά τους για να κρύψουν τις τεράστιες διαστάσεις του συνόλου, χαμηλώνοντας το κέντρο μάζας, χρησιμοποιώντας εξωτικά υλικά (υποπλαίσιο μαγνησίου) και ζυγίζοντας τη μοτοσυκλέτα, για όσο το δυνατόν πιο ουδέτερη συμπεριφορά. Τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά! Μόλις το Κ αρχίσει να κινείται η μάζα εξαφανίζεται, ενώ όταν εμφανιστούνε οι στροφές το μηχανάκι δικαιολογεί απόλυτα τον τίτλο Gran Turismo που φέρει στα πλαστικά του. Βεβαίως, το 1600 δεν είναι S 1000RR, ούτε Ducati Panigale και από ένα σημείο και πέρα, οι νόμοι της φυσικής δεν ξεγελιούνται, όμως για αυτό που είναι συμπεριφέρεται με παροιμιώδη ευελιξία και χάρη.

Οι εναλλακτικές αναρτήσεις δε θα μπορούσαν να λείπουν από το GT, ο οποίες μάλιστα είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενες (ESA II). Με το πάτημα ενός κουμπιού, η συμπεριφορά και η ποιότητα κύλισης αλλάζει δραματικά, κάνοντας το 1600 από μαγικό χαλί, Gran Turismo. Η σταθερότητα είναι παντού και πάντα κορυφαία και η άνεση χωρίς αντίπαλο. Κορυφαία είναι επίσης η εργονομία, ενώ η θέα του πίνακα οργάνων με τα αναλογικά και ψηφιακά όργανα θυμίζει ακριβή λιμουζίνα. Όλα τα gadget που θα περίμενε κανείς για την κλάση και την κατηγορία τιμής υπάρχουν και λειτουργούνε υποδειγματικά: ABS, Traction Control, ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ζελατίνα με κορυφαία κάλυψη σε κάθε καιρό, immobilizer, διαφορετικές χαρτογραφήσεις κινητήρα, navigator, αισθητήρες πίεσης ελαστικών, θερμαινόμενες σέλες και grip, cruise control, κεντρικό stand και πολλά, πολλά άλλα. Η λίστα είναι ατελείωτη και απλά τονίζει τον premium χαρακτήρα.

Η ουσία όμως είναι ότι σε αντίθεση με τις περισσότερες μοτοσυκλέτες της κατηγορίας, το K 1600GT δεν είναι μια πολυθρόνα με ρόδες, ούτε δύο τροχοί φορτωμένοι με gadget, στερεοφωνικά και οθόνες αφής. Το 1600 είναι κυρίως μοτοσυκλέτα και μάλιστα εξαιρετική, με αυτοκρατορική αίσθηση όταν κινείται, επιδόσεις μαχητικού και απίστευτη προσοχή στη λεπτομέρεια. Ο τυχερός ιδιοκτήτης δεν πρόκειται να το επιλέξει – εκταμιεύοντας ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό – μονάχα για το βελούδινο και πανίσχυρο μοτέρ, ή για τα gadget. Αντίθετα, γνωρίζει ότι θα αποκτήσει μια εξαιρετικά ικανή, μελετημένη μέχρι βίδας και κατασκευασμένη σα χρηματοκιβώτιο, BMW, με τονισμένο το ρόλο του Status Symbol. Το GT παίζει ουσιαστικά χωρίς αντίπαλο, αφήνοντας Goldwing και λοιπά υπέρ τουριστικά μηχανάκια να κοιτάνε τις διπλές εξατμίσεις του με δέος.

Το συγκεκριμένο K 1600GT είναι σε μνημειώδη κατάσταση, από εξαιρετικά προσεκτικό ιδιοκτήτη, με ελάχιστα χιλιόμετρα και βιβλίο service. Περισσότερα λόγια είναι απλώς περιττά.

ΔΕΚΤΟΣ ΚΑΘΕ ΕΛΕΓΧΟΣ – ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ  

 

 
K 1600GT K 1600GT K 1600GT K 1600GT