Υπολογισμός δόσης

R 1200GS Adventure

R 1200GS Adventure

Μοντέλο 2009

51000 χλμ

Τιμή 11000 ευρώ

Μοτοσυκλετιστικός θεσμός 30 και πλέον ετών που συνεχίζει να εξελίσσεται και να συναρπάζει. Το best seller της BMW χρησιμοποιεί ανορθόδοξες μηχανολογικές λύσεις δημιουργώντας ένα σύνολο που στα χαρτιά είναι παράλογο, στην πράξη όμως διαπρέπει σε κάθε δρόμο.

Το Gelande Strasse (εκτός – εντός δρόμου) είναι χτισμένο γύρω από τον επίπεδο, αερόψυκτο κινητήρα, σήμα κατατεθέν των Βαυαρών. Όσοι καβαλάνε R1 και GSX-R θα χαρακτηρίσουν τον δικύλινδρο της BMW παλαιολιθικό, καθώς οι εκρηκτικές επιδόσεις και η ευστροφία δεν είναι ψηλά στο ρεπερτόριό του. Από την άλλη πλευρά, στον πραγματικό κόσμο, ο Boxer των 1200cc είναι ένας εξαιρετικός κινητήρας, αξιόπιστος, οικονομικός και με χαρακτήρα. Οι 100 ίπποι φτάνουν και περισσεύουν για τον προορισμό του GS, ενώ το βουνό ροπής από το μηδέν σημαίνει ότι το μηχανάκι ταξιδεύει με ψηλές ωριαίες, αδιαφορώντας για το φορτίο.

Στον τομέα των αναρτήσεων, οι Βαυαροί επιμένουν με Telelever μπροστά και Paralever πίσω, χάνοντας σε αίσθηση αλλά κερδίζοντας σε σταθερότητα και ποιότητα κύλισης. Το GS δε διαβάζει το δρόμο με το μπροστινό του όπως ένα Duke, ή ένα 1098 όμως η μοτοσυκλέτα είναι παντού και πάντα βράχος και με άνεση… ιπτάμενου χαλιού. Μόλις ο αναβάτης εξοικειωθεί με την αποκομμένη αίσθηση από την άσφαλτο, το GS επιτυγχάνει εντυπωσιακές κλίσεις και κουβαλάει μεγάλη ταχύτητα μέσα στη στροφή, αδιαφορώντας πλήρως για την ποιότητα του οδοστρώματος. Οι εναλλακτικές αναρτήσεις στο συγκεκριμένο μοντέλο είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενες και οι αποσβέσεις διαφοροποιούνται ανάλογα με τις διαθέσεις του αναβάτη.

Συνολικά, το GS είναι μια εξαιρετική μοτοσυκλέτα που παρά τις τεράστιες διαστάσεις συμπεριφέρεται με παροιμιώδη ευελιξία, διαθέτει άνεση λιμουζίνας και αντοχή… εκσκαφέα Caterpillar. Μόνο τυχαία δεν είναι η επιτυχία του και παρότι στην Fanmoto ειδικευόμαστε σε πιο sport και ενθουσιώδεις κατασκευές, τρέφουμε μεγάλο σεβασμό για το GS.

Στην έκδοση Adventure, το ήδη μεγάλο GS γίνεται πραγματικά θηριώδες με μεγαλύτερες διαδρομές αναρτήσεων, τροχούς με ακτίνες για εκτός δρόμου χρήση, τεράστιο ρεζερβουάρ 33 λίτρων που δίνει σχεδόν 500km αυτονομία και ότι άλλο χρειάζεται ένας επίδοξος μιμητής των Ewan McGregor και Charley Boorman, που επιθυμεί να γυρίσει τον κόσμο από άσφαλτο και χώμα.

Το συγκεκριμένο GS Adventrure είναι σε άριστη κατάσταση, με βιβλίο service και διαθέτει εξάτμιση Acrapovic, top case, κάγκελα και προβολάκια, φιμέ ζελατίνα, ESA, ABS, Traction Control, θερμαινόμενα grip και αισθητήρες πίεσης ελαστικών.

ΔΕΚΤΟΣ ΚΑΘΕ ΕΛΕΓΧΟΣ – ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

 

 
R 1200GS Adventure R 1200GS Adventure R 1200GS Adventure R 1200GS Adventure